Скоростта, с която се променят технологиите в здравеопазването, е по-бърза от

...
Скоростта, с която се променят технологиите в здравеопазването, е по-бърза от
Коментари Харесай

Големите данни са новото злато и в здравеопазването

Скоростта, с която се променят технологиите в опазването на здравето, е по-бърза от способността на хората и държавните институции да осмислят въздействието ѝ. По-бърза е и от темпото на регулаторите, които би трябвало да ги вкарат в рамки. Дигиталните екосистеми стават все по-усъвършенствани, а на този декор България сложи основите на Национална здравна тактика до 2030 година Какви са технологичните потребности и опциите на здравния бранш за цифрова промяна разискваха участниците в третия панел на 10-ия народен Фарма конгрес, проведен от списание " Мениджър " през днешния ден в София Хотел Балкан.

Основна цел на цифровото здраве е да усъвършенства здравните резултатите на всяка страна, посочи Мира Ганова, шеф на Български клъстер за цифрови решения и нововъведения в опазването на здравето, която с изключение на като участник в полемиката се изяви и в ролята на модератор. По думите й, здравните потребности на хората нарастват от ден на ден, в това време те стават все по-претенциозни към здравето си.  

" Хроничните болести образуват към този момент 77% от общия брой болести в Европа. 4,5 трилиона долара е размерът на уелбинг сферата, която включва освен медицинските грижи, само че и методът на живот на даден пациент. Затова парадигмата на актуалното опазване на здравето наподобява по различен метод – освен медицина, само че и пълноценна интеграция в средата. ", разяснява Мира Ганова.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР